kindertherapie

Voor Kinderen:

Soms gebeurt er iets naars.
Je wordt gepest op school,
Je bent vaak boos en hebt steeds ruzie
Je wilt graag vrienden maar je weet niet goed hoe je vrienden moet maken
Je vader en moeder gaan scheiden
Je bent verdrietig omdat iemand is doodgegaan
Je kunt ’s avonds niet goed in slaap komen.
Je bent vaak bang of heel verlegen
Je voelt je alleen, het lijkt wel of niemand je begrijpt
Je bent verdrietig maar je weet zelf niet eens goed waarom
Je zou wel met iemand willen praten, maar je weet niet goed met wie en ook niet goed hoe.
Misschien wil je juist helemaal niet praten, maar moet je er wel steeds aan denken. Je krijgt er buikpijn van.
Als jij ook last hebt van dit soort problemen of van andere problemen dan is speltherapie een goed idee.
In de praktijk kindertherapie Houten kun je van alles doen. De praktijk is een speelkamer met heel veel verschillend speelgoed.Je kunt er schilderen, bouwen, verkleden, knutselen of spelletjes spelen. Er is een kasteel met ridders, een zandtafel en een poppenhuis en nog veel meer.
 
Je kunt naar de praktijk komen voor speltherapie of voor spelbegeleiding.

Meer Informatie:


kindertherapie Wat is speltherapie?
Speltherapie is een therapie speciaal voor kinderen. Meestal kom je één keer per week 50 minuten naar de praktijk voor kindertherapie. Je speelt samen met een therapeut. Je mag overal mee spelen maar als je geen zin hebt om te spelen is dat ook goed.
Het lijkt misschien raar maar spelen kan heel goed helpen als je problemen hebt. Door je te verkleden, te knutselen, een kasteel te bouwen in de zandbak, met de barbies te spelen of te vechten met de dinosaurussen ga je je beter voelen. Na een tijdje ben je niet meer zo boos, verdrietig of bang. Je hebt minder ruzie, kan ’s avonds weer lekker slapen en je hebt ook geen buikpijn meer. 

Wat is spelbegeleiding?
kindertherapie Misschien heb jij helemaal geen problemen maar vind jij het moeilijk om te spelen. Je weet niet zo goed hoe dat moet. Dat is best lastig. Het lukt niet goed om samen met andere kinderen te spelen. En daardoor is het ook moeilijk om vrienden of vriendinnen te krijgen.
In de spelkamer kun je leren hoe je kan spelen.

Wat is een kindertherapeut?
Therapeut betekent helper. Een kindertherapeut is dus iemand die kinderen helpt. Ik heb geleerd hoe ik kinderen met problemen kan helpen door te spelen. Ik kijk en luister heel goed naar jouw spel in de speelkamer. Als je dat fijn vindt speel ik graag met je mee.
Het is belangrijk voor je ouders of pleegouders om te weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ik heb daarom ook gesprekken met jouw ouders of pleegouders. Of met je juf of meester als er problemen zijn op school. Soms kom ik ook bij kinderen thuis. We gaan dan samen op zoek naar een goede oplossing voor jouw problemen.

kindertherapie Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik wel of niet mag bespreken. Alles wat je zegt of speelt in de speelkamer is namelijk privé.