kindertherapie

Ervaringen:

Ouders van een jongetje van 6 jaar

"Al sinds zijn geboorte is onze zoon een bijzonder lief, zorgzaam, maar ook kwetsbaar en vaak angstig mannetje. Hij had veel moeite met nieuwe (drukke) omgevingen en had een fobie voor onbekend eten ontwikkeld. Ook op school openbaarde dit zich in overstuur gedrag, moeite met interactie met anderen en een achterstand in zijn sociaal emotionele ontwikkeling.

Via school zijn we in contact gekomen met Peep. Peep stelde ons vanaf het begin op ons gemak en was heel transparant over haar werkwijze. Ze plakte geen stempel op ons kind. Ook onze zoon maakte vanaf het begin goed contact met haar en ging met heel veel plezier "spelen". Samen met hem spraken ze af dat zij hem ging helpen om "een beetje dapperder" te worden. na een aantal maanden speltherapie is hj inmiddels een ander kind geworden. Hij is vrolijk, durft meer. Hij heeft vriendjes en maakt veel makkelijker contact. Ook zijn angsten zij zowel voor ons als voor hem veel controleerdbaarder geworden en zijn fobie voor eten is zo goed als weg.

Door de combinatie van het plezier dat onze zoon had bij Peep en haar terugkoppelingen over de voortgang en haar ervaringn met hem, kijken wij zeer positief terug op de therapie. Onze zoon heeft het juiste zetje in de rug gehad om zelfverzekerder en vrolijker de toekomst in te gaan"

Danique 9 jaar

"Peep is heel erg leuk. Ze heeft een hele mooie speelkamer met heel veel speelgoed. Ik mag dan vaak zelf uitkiezen waarmee ik ga spelen. Vaak speel ik met zand en water. Ook vind ik het leuk om samen met Peep een spelletje te doen. Peep helpt me goed bij dingen, zoals de hersenhik. Hersenhik is dat je van jezelf bepaalde dingen moet doen zoals rondjes draaien. Ik vind het heel vervelend als ik dit van mezelf moet doen. Toen de hersenhik heel erg was wist ik niet wat ik moest doen. Dus heb ik maar naar Peep geluisterd. Peep gaf mij een boekje mee met opdrachten. Dat vond ik best moeilijk, maar het is wel gelukt om niet meer naar mijn hersenhik te luisteren! Nu ga ik nog af en toe naar Peep en dat vind ik fijn."

Daniques ouders

" Onze dochter Danique is leuk, lief en gevoelig, een heel gewoon meisje. Toen ze 6 jaar was , was er een periode waarin er voor haar veel spannende dingen gebeurden. de spanning uitte zich bij Danique in dwangmatige handelingen, zoals vegen en rondjes draaien. Op een bepaald moment werd het een ware last voor haar. Het speelde voortdurend door haar hoofd om bepaalde handelingen uit te voeren zodat dit haar normale functioneren in de weg stond. Op school kon zij zich moeilijk concentreren en thuis begon dit probleem ook op het gezin te drukken. Als ouders voelden wij ons machteloos, we hadden geen idee hoe wij hiermee om moesten gaan. Tijdens een bezoek aan de huisarts werden we doorverwezen naar een kinderpsycholoog. De wachttijd hiervoor was 6 tot 9 maanden. Wij vonden dit te lang duren, omdat Danique steeds meer onder haar aandoening begon te lijden. Na enig rondvragen bleek dat speltherapie heel goed voor kinderen zou kunnen zijn. Zo zijn we ertoe gekomen om bij Peep een traject in te gaan om Danique te helpen. Na een korte periode observeren kon Peep precies de vinger op de zere plek leggen. Spelenderwijs ging het stukje bij beetje beter met Danique en zij ging heel graag naar speltherapie. Met haar spel kon ze zoveel aangeven, want om te praten over dingen die je dwars zitten is voor een kind van 6 best moeilijk. Na een aantal weken ging het alweer zo goed met Danique dat wij de therapie konden afronden. Toen Danique 8 was kwamen de problemen helaas weer terug en ook nog eens in een heftigere vorm. Dat was heel erg schrikken voor zowel ons als voor Danique. Het was een hele opluchting dat Peep hier snel weer bij kon helpen. Danique heeft toen cognitieve gedragstherapie gehad. Zij kreeg iedere week huiswerk mee. Hierbij moest ze een kleine dwanghandeling negeren en overwinnen. Dan voelde ze zich even naar, en daarna heel blij omdat ze dan als beloning een sticker mocht opplakken. Op deze wijze kreeg Danique al heel snel controle over haar eigen handelingen. Inmiddels gaat het gelukkig weer prima met Danique en zijn we heel blij dat we op Peep terug kunnen vallen"

Ouders van een meisje van 8 jaar

" Peep heeft ons echt geholpen toen onze dochter onverwacht hulp nodig had. Ze was snel beschikbaar en sprong heel soepel in in de situatie. Ze won al snel het vertrouwen van onze dochter en maakte in haar speltherapie een stuk verwerking van een traumatische gebeurtenis mogelijk. Naar ons als ouders was ze warm en ondersteunend. Peep combineert een prettige "lichtheid" voor het kind met een professionele deskundigheid die je als ouder mag verwachten. Uiteindelijk heeft Peep zelfs een rol als mediator gespeeld in de ontmoeting tussen onze dochter en de andere betrokkene bij de ingrijpende gebeurtenis. De manier waarop Peep dit heeft aangepakt was uiterst zorgvuldig en is voor onze dochter heel belangrijk geweest in haar verwerkingsproces."

Ouders van Aron:
Al gauw is er een "klik" en is de samenwerking begonnen......


"Onze oudste zoon was "anders" dan de andere kinderen in zijn klas. Graag wilden we weten waarom Aron zich soms anders gedroeg of reageerde in bepaalde situaties. Via een folder zijn we in contact gekomen met Peep en haar praktijk. Na een intakegesprek besloten we haar experstise te gebruiken. Peep ging aan de slag en observeerde op school, sprak met de leerkracht en de intern begeleidster en met ons als ouders. Bij Aron is het syndroom van Asoerger gediagnosticeerd. Geen leuk nieuws maar wel de start naar het begrijpen van onze zoon. Aron heeft voornamelijk moeite met het samen (fantasiespel) spelen en het uiten van zijn emoties. Een keer per week krijgt hij hier speltherapie voor van Peep. Al gauw is er een klik tussen Aron en Peep en de samenwerking is begonnen. Hij gaat altijd met plezier naar haar toe. Nu, ruim een jaar later, mogen we stoppen met de therapie. Aron is enorm gegroeid in zijn spelontwikkeling. Er komt nu bijna elke week een vriendje spelen en dit gaat heel goed. Ook het uiten en onder woorden brengen van emoties kan hij nu veel beter. We weten dat autisme nooit over zal gaan, maar met behulp van de speltherapie is Aron nu in staat zich aan te passen in bepaalde situaties. Om de behaalde resultaten te onderhouden hebben we er voor gekozen om een keer drie weken kindertherapie te volgen bij Peep."